موهای زائد امروزه مشکل بسیاری از افراد است. این موها می توانند در زمینه های ارثی رشد کنند که معمولاً به راحتی با لیزر تیتانیوم درمان می شوند. از طرفی ممکن است موهای زائد در نتیجه اختلالات یا بیماری های هورمونی باشد. این افراد باید ابتدا علت هورمونی را درمان کنند و سپس یا به طور همزمان لیزر موهای زائد را درمان کنند. بسیاری از بیماری های مو نیز پس از اپیلاسیون از بین می روند. امروزه بسیاری از افراد نیز می خواهند از شر موهای طبیعی بدن خود خلاص شوند. در این مقاله سعی کرده ایم به سوالاتی که ممکن است در مورد بهترین لیزر موهای زائد مطرح شود پاسخ دهیم.
هیرسوتیسم به چه معناست؟
هیرسوتیسم (رشد مو) به این معنی است که رشد مو در زنان مشابه الگوی رشد مو در مردان است. به گونه ای که موهای پرپشت مشکی به طور ناقص یا کامل در ریش و سبیل مردان رشد می کند. این بیماری برای اکثر زنان یک مشکل نسبتا شایع و آزاردهنده است.
روش های قدیمی برای از بین بردن موهای زائد چیست؟
الکترولیز
این یک روش آهسته و دردناک است که در آن فولیکول های مو یکی یکی توسط تکنسین یا متخصص پوست و با ایجاد گرما با هدایت جریان الکتریکی از بین می روند.
اپیلاسیون موهایتان
این یک روش دردناک است که باعث فولیکولیت می شود.
موم
اپیلاسیون نیز سختی های خاص خود را دارد.
مصرف دارو چه تاثیری روی موهای زائد دارد؟
در افرادی که به دلیل اختلالات هورمونی موهای زائد دارند، داروها می توانند اختلال هورمونی را از بین ببرند و از ایجاد موهای پرپشت جدید جلوگیری کنند، اما برای از بین بردن موهای پرپشت قدیمی باید از روش های موجود مانند لیزر استفاده کرد. اما در بیمارانی که اختلال هورمونی ندارند، این فقط یک اثر موقتی است، یعنی در زمانی که بیمار دارو مصرف میکند، سرعت رشد مو کاهش مییابد، اما وقتی دارو قطع شود، به حالت قبل برمیگردد. . .
دستگاه های لیزر چگونه کار می کنند؟
سیستم های لیزر با انتخاب طول موج مناسب در یک منطقه نسبتاً بزرگ، تعداد زیادی فولیکول مو (ریشه مو) را هدف قرار می دهند. مکانیسم عمل لیزر هدف قرار دادن ملانین (رنگدانه تیره مو) با استفاده از طول موج خاصی از تابش است که گرما تولید می کند و متعاقباً سلول های رشد مو در ناحیه فولیکول را از بین می برد.
در حال حاضر چه لیزرهایی برای درمان موهای زائد توصیه می شود؟
لیزرهای زیر برای درمان موهای زائد توصیه می شود
1- سیستم لیزر فرکشنال با طول موج 755 نانومتر
2- سیستم لیزر دایود با طول موج 800 نانومتر
3- سیستم لیزر Nd-YAG با طول موج 1064 نانومتر
4- سیستم نوری IPL نیز در درمان موهای زائد با عملکردی مشابه لیزر استفاده می شود.