dominica

تور مسافرتی، جاذبه های گردشگری، دیدنی های ایران و جهان، رزرو هتل و مقایسه قیمت هتل ارزان، رستوران و کافه و هر آن چه درباره سفر و گردشگری باید بدانید.

dominica

تور مسافرتی، جاذبه های گردشگری، دیدنی های ایران و جهان، رزرو هتل و مقایسه قیمت هتل ارزان، رستوران و کافه و هر آن چه درباره سفر و گردشگری باید بدانید.

تور مسافرتی، جاذبه های گردشگری، دیدنی های ایران و جهان، رزرو هتل و مقایسه قیمت هتل ارزان، رستوران و کافه و هر آن چه درباره سفر و گردشگری باید بدانید.

  • ۰
  • ۰

این روزها تنور ارزهای دیجیتال، داغِ داغ است. افراد زیادی به دنبال سرمایه گذاری در ارز دیجیتال هستند. هر کس از هر کجای دنیا می‌تواند با قبول ریسک سرمایه گذاری، بخشی از دارایی خود را وارد بازار ارزهای دیجیتال کرده و به معامله مشغول شود. ارزهای دیجیتال یک کلاس دارایی جدید و هیجان‌انگیز را به وجود آورده‌اند. اما این بدان معنا نیست که راه ما از آموزش و تحلیل جدا شده است. در واقع، باید برای ورود، ماندگاری و درک سازوکار این سیستم، آستین‌ها را بالا بزنیم و با کمک تحقیق و استفاده از منابع موجود در مسیر آموزش ارز دیجیتال قدم برداریم. در این قسمت از خانه سرمایه، نگاهی گسترده به اصلی‌ترین مفهوم‌های ارزهای دیجیتال می‌اندازیم. اگر قصد ورود به بازار رمز ارزها را دارید، این مقاله را از دست ندهید.

آموزش ارز دیجیتال

مانند هر روش آموزشی دیگر، لازم است معرفی و آموزش ارز دیجیتال را با توضیح مفاهیم اولیه آن شروع ‌کنیم:

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال پول مجازی، رمزنگاری‌شده، غیرمتمرکز و مبتنی بر فناوری بلاک چین است. یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های رمز ارزها این است که توسط هیچ مرجع مرکزی صادر نشده و دولت‌ها در مدیریت و حفظ آن‌ها دخالتی ندارد.

ممکن است با محبوب‌ترین کوین‌ها، یعنی بیت کوین و اتریوم آشنا باشید، اما جالب است بدانید که امروزه بیش از 5000 رمز ارز مختلف در گردش هستند.

بسیاری از افراد همانند سایر بازارهای سرمایه‌گذاری (بورس، فلزات گران‌بها و…)، ارزهای دیجیتال را راهی کوتاه برای رسیدن به سودهای کلان می‌دانند. بااین‌حال، بد نیست بدانید ارزهای رمزنگاری‌شده مبتنی بر سیستمی هستند که بر اساس آن امکان پرداخت امن به‌صورت آنلاین فراهم است، بنابراین می‌توانید برای خرید کالا و خدمات مختلف از انواع ارزهای دیجیتال استفاده کنید.

ارزهای رمزنگاری ‌شده بر پایه سیستمی هستند که بر اساس آن امکان پرداخت امن به‌ صورت آنلاین فراهم شده است. بنابراین می‌توانید حتی برای خرید کالا و خدمات مختلف از انواع ارزهای دیجیتال استفاده کنید.

گذشته از این، تمام معاملات رمز ارزها توسط قدرت محاسباتی بسیار بالا تایید می‌شود و نسبت به سایر روش‌های سنتی، هزینه معاملاتی در آن بسیار کم است.

معرفی بیت کوین

«بیت کوین» که به آن «BTC» نیز گفته می‌شود، اولین پروژه موفق ارز دیجیتال است که در ژانویه 2009 ایجاد شد. ایده اصلی این رمز ارز در وایت پیپر بیت کوین توسط فرد یا گروهی ناشناس به نام «ساتوشی ناکاموتو» ارائه شد. بیت کوین یک فناوری متن‌باز (Open Source) است؛ یعنی هیچ فردی مالک یا کنترل‌کننده آن نیست. بنابراین، کد منبع آن در اختیار همه مردم جهان قرار گرفته است و هر کسی می‌تواند آن را بررسی و ویرایش کرده و در بهبود و توسعه آن شرکت کند.

بیت کوین نه ‌تنها اولین ارز دیجیتال است، بلکه به ‌عنوان محبوب‌ترین و با ارزش‌ترین آن‌ها نیز شناخته می‌شود. تا تاریخ 1 مارس 2021 بیش از 6/18 میلیون بیت کوین در گردش بوده و ارزش کل بازار آن حدود 927 میلیارد دلار برآورد شده است.

در معاملات این رمز ارز از فناوری همتا به همتا استفاده می‌شود؛ یعنی زمانی که دو نفر با یکدیگر معامله می‌کند، هیچ بانک یا مرکزی به‌عنوان واسط و یا شخص ثالث میان آن‌ها وجود ندارد.

بیت کوین نه‌تنها اولین ارز دیجیتال است، بلکه به‌عنوان محبوب‌ترین و باارزش‌ترین آن‌ها نیز شناخته می‌شود. تا تاریخ 1 مارس 2021 بیش از 6/18 میلیون بیت کوین در گردش بوده و ارزش کل بازار آن حدود 927 میلیارد دلار برآورد شده است.

آلت کوین چیست؟

پس از موفقیت بیت کوین؛ ارزهای دیجیتال دیگر باهدف رقابت با آن طراحی و وارد بازار شدند. به سایر ارزهای دیجیتال آلت کوین گفته می‌شود.AltCoin در لغت از دو کلمه Alternative و Coin تشکیل‌شده و به معنای سکه جایگزین است. برخی از آلت کوین‌ها عبارت‌اند از: Ethereum، Peercoin، Litecoin، Cardano و EOS.

با وجود ویژگی‌های مشترکی که میان آلت کوین‌ها و بیت کوین دیده می‌شود در برخی جنبه‌ها با یکدیگر متفاوت هستند. مثلا عده‌ای از آلت کوین برای تولید «بلاک» یا «اعتبار سنجی از سازوکار اجماع متفاوتی نسبت به بیت کوین» استفاده می‌کنند. این رمز ارزها با ارائه قابلیت‌های جدید و اضافه مانند «قراردادهای هوشمند» و «نوسانات قیمت» سعی دارند با بیت کوین رقابت کنند.

از آنجایی ‌که آلت کوین‌ها برگرفته از بیت کوین هستند، قیمت آن‌ها نیز از بیت کوین پیروی می‌کند. با این‌ حال، کارشناسان فکر می‌کنند که با بلوغ اکوسیستم‌های سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال و توسعه بازارهای جدید در آینده، حرکت قیمت آلت کوین‌ها مستقل از سیگنال‌های معاملات بیت کوین خواهد شد.

در حال حاضر ارزش کل ارزهای دیجیتال حدود 5/1 تریلیون دلار است و بیت کوین 60% از ارزش کل بازار را در اختیار دارد.

 

بلاک چین و فناوری به‌کار رفته در آن

بلاک چین به معنای زنجیره‌ای از بلاک‌ها است. اطلاعات در بلاک‌های مجزایی ذخیره‌شده و پس از پر شدن، به زنجیره بلاک‌های قبلی اضافه و متصل می‌شود. به‌این‌ترتیب اطلاعات به ترتیب زمانی به یکدیگر متصل می‌شوند. درواقع می‌توان گفت بلاک چین نوع خاصی از پایگاه داده‌ است و تفاوت اصلی آن با یک پایگاه داده معمولی نحوه ذخیره اطلاعات در آن است.

جالب اینجا است که می‌توان اطلاعات مختلفی را در بلاک چین ذخیره کرد؛ اما تاکنون رایج‌ترین کاربرد آن، استفاده به‌ عنوان دفتر معاملات بوده است. بلاک چین از متدهای سازمان ‌یافته‌ای برای اطمینان از یکپارچگی داده‌های معاملاتی استفاده می‌کند و از بخش‌های اساسی بسیاری از رمز ارزها است.

در بیشتر ارزهای دیجیتال از بلاک چین به‌ صورت غیرمتمرکز استفاده می‌شود. بنابراین، داده‌های وارد شده – یعنی همان اطلاعات تراکنش‌ها – در این نوع بلاک چین‌ها‌ غیر قابل ‌حذف و ویرایش هستند. در واقع، همه اطلاعات یا معاملات، به‌ صورت دائمی در آنها ثبت می‌شود و برای همه افراد، قابل ‌مشاهده هستند.

برخی از کارشناسان باور دارند که بلاک چین و فناوری‌های مرتبط با آن باعث اختلال در بسیاری از صنایع مثلا امور مالی و حقوقی خواهند شد.

 

منظور از ماینینگ ارزهای دیجیتال چیست؟

همان‌طور که تا به اینجا مشخص شد ارزهای رمزنگاری‌شده پول‌های دیجیتالی هستند که مانند سایر ارزهای سنتی (ارز فیات) توسط بانک‌های مرکزی کشورها چاپ نمی‌شوند. تنها راه ایجاد سکه‌های بیشتر و جدید استخراج یا ماینینگ آن‌ها است.

هر بار که رمز ارزی خریدوفروش می‌شود، اطلاعات مربوط به معامله در بلاک چین ذخیره می‌گردد. بنابراین سابقه همه تراکنش‌ها در بلاک چین وجود دارد؛ اما برای آنکه تراکنش‌ها و معاملات انجام ‌شده معتبر باشند، باید درستی آن‌ها توسط کاربران دیگر شبکه – یعنی همان ماینرها – تایید شود. فرایند تایید تراکنش‌ها از هزینه‌های اضافی جلوگیری می‌کند و باعث یکپارچگی شبکه می‌شود.

ماینینگ رمز ارز، فرایندی است که در آن پس از تایید تراکنش‌ها و انجام محاسبات ریاضی (هش) از طریق رمز ارز بومی بلاک چین، به ماینرها پاداش داده می‌شود.

در برخی موارد تعداد کل ارزهای دیجیتال یک بلاک چین محدود است و همین موضوع باعث حفظ و افزایش ارزش رمز ارزها می‌شود. مثلا تعداد کل بیت کوین‌های بلاکچین بیت کوین، 21 میلیون BTC بوده و تاکنون نزدیک به 19 میلیون آن استخراج ‌شده است.

 

مبادلات و امنیت ارزهای دیجیتال

برای خرید، فروش و مبادله ارزهای دیجیتال لازم است در کنار آموزش ارز دیجیتال و یادگیری نحوه کارکرد آن‌ها از روش‌های ذخیره‌سازی و مبادلات آن نیز اطلاعاتی داشته باشید. در ادامه به این موارد می‌پردازیم:

کیف پول چیست؟ چگونه باید از آن استفاده کرد؟

کیف پول ارزهای دیجیتال، راهی برای ذخیره و بازیابی رمز ارزها است. شاید شیوه ذخیره رمز ارز در کیف پول را مانند ذخیره‌سازی فولدرهای موجود در کامپیوتر تصور کنید؛ اما در حقیقت، اطلاعات ذخیره ‌شده در کیف پول به محل رمز ارز شما در بلاک چین اشاره دارد.

کیف پول دیجیتالی می‌تواند یک دستگاه فیزیکی، نرم‌افزار، اپلیکیشن، وب‌سایت آنلاین یا همان سرویس ارائه ‌شده توسط صرافی‌های مبتنی بر رمز ارز باشد.

انواع کیف پول دیجیتالی و آموزش ساخت کیف پول ارز دیجیتال

  1.  کیف پول گرم:

مانند سایر نرم‌افزارهای موبایل و کامپیوتر قابل دانلود بوده و مستقیم به اینترنت متصل می‌شود.

مزایای کیف پول گرم:

    • کیف پول گرم رایگان است و برای انجام معاملات روزانه گزینه مناسبی است.
    • معایب: به دلیل اتصال مستقیم با اینترنت درخطر حمله سایبری و هکرها قرار دارد.
    • انواع: کیف پول دسکتاپ، موبایل و وب (صرافی‌ها).
    • مثال: کیف پول موبایلی:Trust wallet، Bitcoin Wallet، GreenAddress، Atomic Wallet، BitPay
    • کیف پول دسکتاپ: Atomic wallet، Bitcoin Core، BitPay، Electrum و Exodus
    • کیف پول وب‌سایت (صرافی): Coinbase، Binance و…
  1. کیف پول سرد:

کیف پول سرد یک وسیله کوچک، قابل‌حمل و شبیه به USB است. شما می‌توانید ارزهای دیجیتال خود را در آن بارگیری و حمل کنید.

مزایای کیف پول سرد:

  • بهترین گزینه برای ذخیره طولانی‌مدت دارایی‌های ارزهای دیجیتال است، چراکه دارایی‌ها به‌صورت آفلاین ذخیره‌شده و خطر هک وجود ندارد.
  • معایب: کیف پول سرد قیمت نسبتاً بالایی دارد. امکان مفقود شدن آن نیز وجود دارد.
  • مثال: شرکت Trezor باقیمت 60 تا 200 دلار و شرکت Ledger با حدود قیمت 60 تا 120 دلار.

 

نحوه استفاده از کیف پول دیجیتالی

کیف پول ارز دیجیتال با ذخیره کلیدهای خصوصی و عمومی امکان خرید ارزهای دیجیتال را برای معامله‌گر فراهم می‌کند. شما با کلید خصوصی کیف پول می‌توانید به‌ حساب خود دسترسی پیدا کرده و معامله کنید یا اینکه رمز ارزهای خود را به یک نوع رمز ارز دیگر یا ارز فیات تبدیل کنید.

زمانی که می‌خواهید رمز ارزی را خریداری یا به هر نحوی دریافت کنید باید ابتدا آدرس منحصر به‌ فرد ترکیبی از حروف انگلیسی (بزرگ و کوچک) و اعداد صادر شده توسط کیف پول را به فرد فرستنده وجه ارسال کنید.

در واقع، آدرس کیف پول دیجیتالی مانند شماره ‌حساب بانکی شما در دنیای حقیقی عمل می‌کند. به همین دلیل همان‌طور که انتشار شماره ‌حساب بانکی خطری ندارد، ارائه آدرس کیف پول دیجیتالی برای انجام فرایند انتقال وجه ضروری است و خطری برای امنیت دارایی شما ایجاد نمی‌کند.

آیا ارزهای دیجیتال امن هستند؟

بلاک چین با داشتن فناوری پیچیده و فنی کار را برای هکرها دشوار و تقریباً غیرممکن کرده است. با استفاده از الگوریتم‌ها و تکنیک‌های رمزنگاری مانند رمزگذاری منحنی بیضوی، توابع هش، جفت کلید عمومی و خصوصی از اطلاعات بلاک چین و ورودی‌های بلاک محافظت می‌شود.

اما الگوریتم اصلی امنیت بلاک چین «Proof of Work» یا اثبات انجام کار است که معمولا آن را با عنوان «POW» می‌شناسند. «POW» الگوریتم اصلی اجماع در شبکه بلاک چین است که از آن برای تایید تراکنش‌ها و تولید بلاک‌های جدید در زنجیره بلاک چین استفاده می‌شود.

الگوریتم «POW» بر پایه محاسبات پیچیده ریاضی بنا شده است. این محاسبات پیچیده توسط کامپیوترهای قدرتمند (ماینرها) انجام‌ می‌شود و با حل محاسبات از شبکه پاداش دریافت می‌کنند.

الگوریتم دیگری که در تامین امنیت بلاک چین دخیل است «Proof of Stake»  یا «اثبات سهام» نام دارد. برخی از بلاک چین‌ها به‌گونه‌ای طراحی‌ شده‌اند که کاربران می‌توانند با خرید بخشی از رمز ارز بومی بلاک چین بخشی از سهام شبکه را خریداری کنند.

این افراد، سهام خریداری‌ شده را به شبکه اختصاص می‌دهند و بر اساس ارزش سهام و مدت‌زمان مسدود شدن آن در شبکه از طریق شرکت در فرایند تایید تراکنش‌ها، پاداش دریافت می‌کنند.

علاوه بر امنیت بالای فناوری بلاک چین، انجام تراکنش‌ها به یک فرایند احراز هویت دوعاملی نیاز دارد.

مثلا برای شروع معامله ابتدا نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و پس ‌از آن باید کد امنیتی ارسال ‌شده به ایمیل یا خط تلفن همراه را وارد کنید.

برای حفظ امنیت دارایی‌‌ها باید سیستم احراز هویت دوعاملی کیف پول خود را فعال کرده و از رمز عبور مناسب استفاده کنید. گذشته از این نباید رمز عبور و کلیدهای خصوصی و عمومی خود را در اختیار افراد دیگر قرار دهید. پیشنهاد می‌کنیم که در جایی امن از آنها نگهداری کنید.

امنیت کلیدهای خصوصی بسیار مهم است. چون هر کسی با دسترسی به کلید خصوصی می‌تواند به پول ذخیره شده در کیف پول دیجیتالی شما دسترسی پیدا کرده و آن‌ها را به آدرس کیف پول خود منتقل کند.

یادتان باشد که در بازار ارزهای دیجیتال، هر سرمایه‌گذار مسئول محافظت از دارایی خود است. به این معنا که به دلیل عدم وجود نهاد رسمی پشتیبان، در صورت سرقت یا گم شدن ارز دیجیتال، مسئولیت آن، گریبان شخص شما را می‌گیرد.

  • ۰۲/۰۴/۱۱
  • مهدی میرزایی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی